Сергій Співак: «Скоро настане мій час!»
WWFC
31 Серпня 2018

Сергій Співак: «Скоро настане мій час!»

23-річний чемпіон світу за версією WWFC у важкій вазі «Полярний Ведмідь» Сергій Співак (8-0) відноситься до того типу бійців, які живуть спортом і не сприймають його як розвагу або засіб заробітку. Вони завжди в формі і постійно прагнуть удосконалюватися, ставати краще від бою до бою, від тренування до тренування.

29 вересня в головній події турніру WWFC 12, який за традицією відбудеться в київському Палаці спорту, Сергій проведе другий захист чемпіонського звання. Два попередніх титульні бої з його участю завершилися достроковою капітуляцією суперників вже в першому раунді. Як буде цього разу?

В ексклюзивному інтерв'ю Співак розповів про підготовку до майбутнього турніру, як втамовує бойовий голод і в чому став краще, а також застеріг колег з UFC, щоб готувалися до незавидної долі.

— Сергій, в одному з інтерв'ю ще навесні Ви сказали, що готові взяти участь у червневому турнірі WWFC 11. Чому в підсумку Ваше бажання не здійснилося?

— Так, я дійсно горів бажанням виступити на WWFC 11, оскільки не був втомленим підготовкою до турніру WWFC 10, який відбувся в кінці березня. Здоров'я мене не турбувало, у мене не було травм і пошкоджень. Я хотів і хочу бути активним бійцем, хочу битися частіше. У той же час, не все залежить від мене, я ж не Макгрегор, щоб диктувати якісь умови. Є керівництво WWFC, яке приймає рішення. Очевидно, у них є якісь свої плани.

— З червня 2017 року, коли Ви завоювали титул, Ви провели два поєдинки, і обидва завершили на свою користь вже в першому раунді. Зрозуміло, що Ви могли б виступати частіше. Чи згодні з цим Ви самі, і що з цього приводу думає керівництво WWFC?

— Так, виходить, що два крайніх боя я виграв у першому ж раунді, і мене, слава Богу, після виступів нічого не турбувало. За великим рахунком, мені потрібно було просто кілька днів побути з сім'єю, а потім я зміг би почати підготовку до наступного поєдинку. Що про це думає керівництво WWFC, мені невідомо – напевно, про це краще запитати безпосередньо у керівництва. Але я в жодному разі ні про що не жалкую, на все воля Божа! Я готовий битися де завгодно і коли завгодно. Головне, щоб я був здоровий, а так я готовий в режимі 24 години 7 днів в тиждень!

— З чого складається зараз Ваш стандартний день? Як проводите дні відпочинку, коли не заплановано тренувань?

— Зараз я на зборах по ЗФП у Карпатах, і в мене по три тренування в день. Збірна України з боксу готується тут до чемпіонату світу, а я в основному бігаю по горах, тримаю себе у формі і чекаю дзвінка від ліги про призначення наступного бою. День відпочинку у мене в неділю, який я повністю присвячую відновленню, набираючись сил на наступний тиждень тренувань .

— Як втамовуєте «бойовий» голод, який має властивість накопичуватися без офіційних поєдинків?

— А у мене і немає такого, бо я кожен день працюю в залі, борюся з самим собою. Та й у звичайному житті, навіть коли я відпочиваю, то намагаюся бути дисциплінованим у всьому. Я відданий своїй справі, я не хочу програвати, у мене є мотивація та мета, якої я повинен добитися. Потрібно жити цим, розслаблятися ніколи не можна. Просто живеш і перемагаєш себе кожен день .

— З моменту завоювання Вами титулу чемпіона WWFC минуло вже більше року. В чому за цей час Ви стали сильнішим?

— Я кожен день працюю, і з кожним новим днем я стаю краще. Я це бачу і я в це вірю. Я різносторонній боєць і розвиваюсь у всьому. З кожним днем зростає також і моя мотивація.

— Ваш наступний виступ запланований на вересневому турнірі. Розкажіть, як буде проходити підготовка до поєдинку.

— Все як завжди, і я вже зараз можу сказати, що готовий до бою. Тут, в Карпатах, я спарингую, і ЗФП роблю. Але так як турнір відбудеться в кінці вересня, то планую ще близько тижня приділити ЗФП, потім протягом трьох тижнів займатися СФП, потім чотири тижні спарингів і приблизно тиждень на відпочинок. Накопичити сили – і в бій.

— Ви бачили поєдинок за титул чемпіона UFC у важкій вазі між Даніелем Корм'є і Стіпе Міочичем? Здивовані результату – швидкій перемозі Корм'є, який до цього був (і залишається) чемпіоном серед напівтяжів?

— Результату не здивований, адже важка вага – це взагалі непередбачуваний світ, де кожен може виграти.

— Наскільки взагалі пильно стежите за подіями у світовому ММА і провідних заокеанських промоушенах? Чи буває так, що уявляєте себе в боях з зірковими суперниками?

— Раніше, коли мені було років 18-20, стежив більше. Зараз бої особливо не дивлюся, тільки топових важкоатлетів UFС. І, звичайно ж, я уявляю, як буду з ними битися. Я йду за ними всіма, і скоро настане мій час!

— У минулому році Ви стали чемпіоном. У цьому провели успішний захист. Яка мета наступна?

— Моя мета – сьогодні бути кращим, ніж учора, а завтра краще, ніж сьогодні! Далі я не буду перебирати з того, що буде стояти в мене на шляху. Я буду йти прямо і проходити всі випробування
29 Вересня 2018
WWFC 12
Сергій Співак vs Тоні Лопез
Палац Спорту, Киев
про турнір