«Ми готові допомагати спортсменам стати професійними бійцями», - Денис Перч
WWFC
20 Травня 2021

«Ми готові допомагати спортсменам стати професійними бійцями», - Денис Перч

15 травня в київському Палаці Спорту відбувся чемпіонат України зі змішаних бойових мистецтв. Масштабна подія на якому відбиралися спортсмени в збірну України з ММА для найближчих Чемпіонатів Світу та Європи.
У 2019 наші бійці вже здивували світ - збірна України виграла світову першість в Сінгапурі, і зараз керівництво UF MMA (української федерації змішаних бойових мистецтв) робить все можливе, щоб знову повторити той успіх.
Про те, як пройшов Чемпіонат України, які перспективи спортсмени мають в професійній лізі WWFC, ми попросили розповісти віцепрезидента обох організацій - Дениса Перча, досвідченого функціонера, який вже 30 років займається єдиноборствами.


- Денис В'ячеславович, розкажіть як пройшла першість України і які емоції?

- Все відмінно, більше ніж 500 кращих бійців країни боролися за звання чемпіона, всі хлопці показали серйозний рівень і що не дарма Україна є чемпіоном світу з ММА.


- В один день з чемпіонатом проходив і професійний турнір WWFC, в чому сенс поєднувати дві таких важливих події?

- Таким чином ми показуємо молоді, що якщо вони раптом вирішать і далі своє життя пов'язати з ММА, то в їхній рідній країні є промоушн, ​​який входить в ТОП-10 на планеті і він готовий дати дорогу в світ професійного ММА всім бійцям ЮФММА. Ми хочемо показати людям, що готові допомагати їм ставати професійними спортсменами!


- Як бійцеві любителю дебютувати у WWFC?

- Боєць, який хоче підписати контракт з WWFC - повинен виступити на чемпіонаті України з ЮФММА, проявити себе і показати серед найсильніших


 - А якщо він виступав на чемпіонаті України в інших федераціях і видах спорту - він зможе підписати контракт?

- WWFC - повноцінна спортивна організація, саме тому ми нікого не обмежуємо і не забороняємо десь виступати. Ми - розвиваємо спорт. Чи не хочемо нікому уподібнюватися, особливо слабким, адже тільки слабкі та неспроможні люди можуть забороняти дітям виступати на якихось змаганнях. Такі люди тягнуть спорт на дно, на якому знаходяться самі! Ми з іншого тіста, думаю ми це вже довели не раз! А хто не зрозумів, доведемо так, щоб було зрозуміло назавжди! Нам уже доводилося тягнути з дна професійний спорт, який деякі діячі туди відправили. Тому аматорський, а я впевнений, що незабаром і серед олімпійської програми ММА, ми точно не дамо загубити, не дивлячись на те, що "здатних" дуже багато.


- Ви не відповіли на питання, чи може підписати контракт з WWFC боєць, який виступав на чемпіонаті України в інших федераціях?

- Бійці, які не виступали в цьому році на Чемпіонаті України з UFMMA - не зможуть співпрацювати з WWFC! Це викликано чисто спортивними моментами. Правила нашої федерації максимально наближені до правил світових лідерів індустрії в яких враховані всі останні зміни в ММА. Багато організацій проводять бою, ці зміни не враховують, але це ще раз підкреслює їх недалекоглядність і обмеженість, що суперечить спортивним принципам. Крім того, наша Федерація є членом міжнародної федерації ММА - GAMMA, яка визнана в Україні та разом з МОК бореться за включення цього спорту в олімпійський вид!


- Виходить, що бійці, які виступили на минулому чемпіонаті, вже ніколи не зможуть підписати контракт з WWFC? Навіть якщо їм хтось заборонив виступати у вас?

- Дивіться, хто кому що заборонив - я не знаю. І бруднити в це свої руки, а тим більше репутацію, я не хочу! За моїми плечима величезна спортивне життя і виступи на міжнародних турнірах класу «А». Я віддав єдиноборств більш як 30 років. Народився в родині майстрів спорту, мій батько майстер спорту з дзюдо, мама Чемпіонка СРСР і несла Олімпійський вогонь на московській олімпіаді в 1980 році. Тому розвивати спорт - моє покликання з дитинства! І ніхто нікого не обмежував. Тільки Радянський Союз міг обмежувати виступи спортсменів в інших країнах, щоб люди не бачили, як добре там, і убого у них. Але всі знають як закінчилася історія СРСР. І на яке дно ці обмеження привели мільйони людей. Цілі нації впродовж довгих десятиліть досі від цього страждають. Але світ змінюється, правда не у всіх в голові.
Тепер по суті: є такий вислів: скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти! Так ось, поміркуйте самі, федерація дружить з чемпіонами світу та олімпійськими чемпіонами з боксу, боротьби, з найуспішнішими спортсменами нашої країни і світу! Саме ці люди переживають за федерацію і за спорт в цілому. Саме олімпійці неодноразово звертають увагу на рівень ММА в країні, і, як великі спортсмени, вдячні нам за те, що ми реально дістали цей вид єдиноборств з дуже глибокого місця. Зараз відмиванням його і наводимо в належний вигляд.


- Так все-таки, якщо спортсмен не прийшов на ваш чемпіонат через те, що хтось заборонив, як йому бути?

- Людина сама коваль своєї справи та повинен вибирати або сильну позицію, або слабку! Ті, хто вибрав слабку - не зможуть надалі гідно пройти шлях бійця, оскільки свій найголовніший вибір у житті - вони роблять на користь того, що простіше і легше! А успіх завжди знаходиться за зоною комфорту. Звичайно, ми ще дамо шанс бійцям показати себе на наших турнірах! Всім хто не зміг цього разу! Ми не дозволимо, щоб спортсмени, які повинні думати про поєдинках, а не про те де можна виступати - де не можна, були обмануті та використані! Ми всім молодим бійцям дамо шанс потрапити в список потенційних бійців WWFC, але все одно необхідно виступити на нашому чемпіонаті України або Кубку! Правда в цьому році багато свій шанс вже втратили!


- А якщо до вас звернеться боєць і скаже, що не виступив у вас, з інших причин, не в зв'язку із заборонами? Ви підпишіть його?

- Ми обов'язково розглянемо такі варіанти! Але якщо виявиться, що людина з особистих причин у нас не виступав, а десь в інших змаганнях, приблизно в цей же час взяв участь - підписання виключено! Ми готуємо Кубок України, який дійсно буде національним святом ММА, і буде дійсно турніром всеукраїнського значення! З усіма ознаками! Багато намагаючись організувати щось подібне використовують тільки назва «Чемпіонат / Кубок України», а все інше залишається на рівні СМТ (селища міського типу, ред.). Але так бути не може, ММА один з найбільш найдинамічніших видів спорту у світі! І в нашій країні він також повинен бути на рівні! І справа не в грошах, а в бажанні окремих персонажів і їх відданості спільній справі, а не особистим комплексам! Людина здатна на все, чого він дійсно захоче! Це позиція сильних, а СРСР - це або позиція дурних, або слабких, але точно не перспективних і успішних! Нам треба йти вперед, а точніше бігти вперед! Брати участь в подібних смішних, низьких, ні до чого не призводять обговореннях не в наших звичках! Ми ж не клоуни! Нам треба робити справи, а публіку нехай розважають ті, хто справи робити не вміє. Додати мені більше нічого, хочу звернутися до бійців: Займайтеся спортом, читайте книги, розвивайтеся і тягніться до успішних! Беріть приклад з кращих! А на дно опуститися ви завжди встигнете! Робимо ММА разом!
про турнір