WWFC 14: Друзі Макгрегора тріумфально виступили в Києві
WWFC
04 Березня 2019

WWFC 14: Друзі Макгрегора тріумфально виступили в Києві

У суботу, 2 березня у київському Палаці спорту пройшов міжнародний професійний турнір зі змішаних бойових мистецтв WWFC 14, у рамках якого відбулися 10 поєдинків, у тому числі відразу три бої за титули чемпіонів світу за версією WWFC.

Блейн О'Дрісколл - Теймур Рагімов

Головною подією турніру став перший захист чемпіонського пояса у найлегшій вазі українця Теймура Рагімова проти ірландця Блейна О'Дрісколла, друга і спаринг-парнерів легендарного Конора Макгрегора. У першому раунді Рагімову вдалося щільно зачепити ірландця лівим в голову, після якого Блейн відправився у нокдаун. Однак, у подальшому О'Дрісколлу вдалося переломити хід бою на свою користь, нав'язавши українцеві зручну для себе боротьбу в партері. Поступово вимотуючи і розбиваючи Теймура, у третьому раунді ірландець провів вирішальний задушливий прийом ззаду і таким чином став новим чемпіоном світу WWFC у вазі до 57 кг.

Магдалена Сормова - Єва Дуарте

Також перший захист проводила чемпіонка у мінімальної категорії Магдалена Сормова з Чехії, суперницею якої стала француженка Єва Дуарте. На відміну від українського колеги, Магдалена зі своїм завданням впоралася успішно. Їй одразу вдавалося перевести поєдинок у партер і заволодіти перевагою на покритті, роблячи численні спроби больових і задушливих прийомів. Бій пройшов всю 5-раундову дистанцію, а думки суддів в результаті розділилися на користь Сормової: 48-47, 48-45 Магдалені і 48-47 у претендентки.

Михаіл Одінцов - Паата Чапелія

У першому титульному поєдинку турніру представник команди «Academy MMA Belarus» Михаіл Одінцов і Паата Чапелія з Німеччини визначали нового чемпіона світу WWFC в легкій вазі. «Танцюрист» з Мінська з перших хвилин заволодів перевагою. Він збив з ніг суперника ефектною підсічкою, за якою пішли амплітудні кидки і серія ударів з-за спини. У другому раунді показав себе і Паата, відзначившись спробою задушливого і ефектним кидком білоруса на покритті. Однак, в цілому Міхаіл продовжував вести бій, переграючи суперника в стійці. Розв'язка наступила в третьому раунді: Одінцов спочатку зайшов на «гільйотину», після чого пройшов у ноги і перевів опонента вниз, а там виграв позицію і почав завдавати удари в голову, поки рефері не зупинив поєдинок.

Світлана Гоцик - Една Олівейра

Другу перемогу поспіль після втрати чемпіонського титулу в мінімальній вазі здобула українська «Птаха Фенікс» Світлана Гоцик. Її опонентка з Бразилії Една Олівейра спробувала стартувати з місця в кар'єр, активно працюючи в атаці. Однак, Гоцик прекрасно бачила всі її розмашисті спроби, зберігаючи безпечну дистанцію. Варто було ж справі дійти до партеру, як Олівейра була змушена капітулювати - Світлана чудово зловила момент і забрала руку суперниці на важіль ліктя. Попереду переможницю чекає титульний реванш з Сормовою.

Кирило Горобець - Гасан Азізов

В недалекому майбутньому повинен поборотися за титул і 25-річний сумчанин Кирило Горобець, який в притаманному йому яскравому стилі виграв претендентський бій в легкій вазі у азербайджанця Гасана Азізова. Все вирішилося вже в першому раунді, після того як Горобець, будучи з суперником в партері, успішно провів рідкісний больовий прийом з екзотичною назвою «банана спліт» - розтяжку на пах.

Ніколай Гроздєв - Едуард Лазаревич

Полулегковаговик Ніколай Гроздєв, ще один представник команди Конора Макгрегора з SGB Ireland, успішно дебютував в професійних ММА. Але вийшло це у нього зовсім не так легко, як він сам обіцяв до бою з білорусом Едуардом Лазаровичем. Напружена сутичка проходила з обопільними успіхами в стійці, і лише в заключному третьому раунді Гроздєву все-таки вдалося схилити чашу терезів на свою користь. Домінуючи в партері, Ніколай двічі пробував провести задушливий через спини, але успіхом його спроби не увінчалися. А ось больовий над вимотаним супротивником вдався на славу - Лазаревич здався після важеля ліктя.

Результати всіх поєдинків WWFC 14:

Main Card
Блейн О'Дрісколл (6-2; Ірландія) - SBM 3 (задушливий прийом) - Теймур Рагімов (7-1; Україна)
Магдалена Сормова (6-1, Чехія) - SD 5 (роздільне рішення суддів) - Єва Дуарте (4-1; Франція)
Міхаіл Одінцов (12-2; Білорусь) - ТКО 3 (технічний нокаут) - Паата Чапелія (8-4, Грузія)

Prelimenary Card
Світлана Гоцик (11-4; Україна) - SBM 1 (больовий прийом) - Една Олівейра (7-4; Бразилія)
Кирило Горобець (7-1; Україна) - SBM 1 (больовий прийом) - Гасан Азізов (4-2; Азербайджан)

Early Prelims
Ніколай Гроздєв (0-0; Ірландія) - SBM 3 (больовий прийом) - Едуард Лазаревич (3-0; Білорусь)
Артем Мисак (4-1; Україна) - SBM 1 - Іван Дзябенко (6-1; Україна)
Станіслав Хмілковській (1-2; Україна) - ТКО 1 (технічний нокаут) - Андрій Скорняков (Україна)
Анатолій Жураківський (2-0; Україна) - UD 3 (за очками одноголосним рішенням суддів) - Арман Єсаян (4-1; Україна)
Богдан Куделя (4-2; Україна) - UD 3 (за очками одноголосним рішенням суддів) - Михайло Шаблій (1-0)


Подивитися повтори поєдинків турніру WWFC 14 в HD-якості можна на сайті wwfc.ua
02 Березня 2019
WWFC 14
Анатолій Жураківський vs Армен Есаян
Палац спорту, Київ
про турнір