WWFC AWARDS 2018
WWFC
27 Грудня 2018

WWFC AWARDS 2018

У вівторок, 25 грудня у концертному залі FREEDOM HALL відбулася перша в Україні спортивна премія WWFC AWARDS 2018. Головною подією вечора стала урочиста церемонія нагородження кращих бійців ліги WWFC за 2018 рік у шести номінаціях.

Ведучими заходу були шоумен Сергій Притула і «Міс Україна 2016» Олександра Кучеренко. Гостей розважали виступами Поліграф ШарікOFF, Yarmak, MamaRika і дует C'ROPE.

Першою власницею статуетки WWFC AWARDS 2018 стала Альона Рассохіна, яка перемогла у номінації «Кращий сабмішен року». Після декількох років поза спортом, на турнірі WWFC 11 в червні Олена тріумфально повернулася в єдиноборства з перемогою над екс-претенденткою на титул WWFC француженкою Самантою Жан-Франсуа. Рассохіна завершила бій на свою користь вже у першому раунді, спочатку перевівши суперницю в партер, а потім майстерно провівши больовий прийом - важіль ліктя. Шансів врятуватися у досвідченої Саманти не було.
Інші номінанти: Іван Дзябенко (Україна), Сергій Співак (Україна), Феліпе да Сілва (Бразилія), Магдалена Сормова (Чехія).

Перемогу в номінації «Прорив року» здобув чинний чемпіон WWFC в найлегшій вазі Теймур Рагімов. Протягом усього 2018 року Теймур невпинно йшов до головної мети - титулу, ставши найбільш активним бійцем ліги з чотирма поєдинками на рахунку. В остаточному підсумку Рагімов домігся свого, провівши поєдинок з Олександром Барабашем за вакантний чемпіонський пояс на турнірі WWFC 12 і здобувши дострокову перемогу в одному з кращих боїв року, що минає. Інші номінанти: Магдалена Сормова (Чехія), Кирило Горобець (Україна).

Улюблена глядацька номінація «Нокаут року» пішла в актив Кирилу Горобцю. У 2018 році він провів два поєдинки і обидва завершив на свою користь достроковими перемогами у першому раунді. Але особливо яскравою видалася кінцівка першого з них на турнірі WWFC 10 у березні. Обдуривши Владислава Хорошевського, Кирило показав рукою в корпус, і тут же  наскільки жорстко, настільки й точно пробив ногою в голову. Хорошевський як підкошений звалився на настил і необхідності у добиванні вже не було - потерпілий навіть не відразу зрозумів, що сталося.
Інші номінанти: Олександр Писанко (Україна), Ринат Саякбаем (Киргизстан), Роман Долідзе (Грузія / Україна), Світлана Гоцик (Україна).

Переможцем голосування в номінації «Бій року» стало вперте 25-хвилинне протистояння українського чемпіона світу WWFC в середній вазі Сергія Гузєва і досвідченого бразильця Вагнера Сілви на турнірі WWFC 11. Колишній боєць UFC, Сілва сповна задовольнив бажання Гузева випробувати себе в поєдинку з по-справжньому сильним суперником світового рівня. Вагнер прагнув пройти в ноги і перевести чемпіона в партер. Сергій - перебивав візаві в стійці. Успішні моменти аж до наближення дострокової розв'язки були у обох бійців, а сама зустріч часом нагадувала справжні гойдалки, зберігаючи інтригу і тримаючи глядачів у напрузі до самого оголошення суддівського вердикту. У підсумку думки бічних арбітрів розділилися, але на користь Гузева, який зберіг чемпіонське звання.
Інші номінанти: Артем Матяш (Україна) vs. Олександр Удовик (Україна), Теймур Рагімов (Україна) vs. Олександр Барабаш (Україна), Хасан Асхабов (Люксембург) vs. Михайло Одінцов (Білорусь), Дмитро Красніков (Україна) vs. Володимир Стрельченко (Україна).

Історично головна нагорода «Кращому бійцеві року» дісталася грузинському одеситу Роману Долідзе. У 2018-му непереможений спортсмен, вся професійна кар'єра якого нерозривно пов'язана з WWFC, провів два поєдинки, здобувши і успішно відстоявши чемпіонський титул в напівважкій вазі. У червні на WWFC 11 Роман завоював вакантний пояс, яскраво нокаутувавши у другому раунді бразильця Едера де Соузу найпотужнішим попаданням справа в голову. А в головній події грудневого WWFC 13 Долідзе захистив звання від посягань польського претендента Міхала Пастернака, який був зупинений в третьому раунді красивим бекфіст назустріч і формальним добиванням на покритті.
Інші номінанти: Міхай Котруце (Молдова), Сергій Гузєв (Україна), Сергій Співак (Україна), Теймур Рагімов (Україна).

Нарешті, за «Призом глядацьких симпатій» на сцену піднялася колишня чемпіонка WWFC в мінімальній вазі Світлана Гоцик. У 2018 році улюблениця публіки пережила болюче падіння, розлучившись з титулом на турнірі WWFC 11, коли не впоралася з напором суперниці із Чехії Магдалени Сормової. До невдачі українська «Птаха Фенікс» поставилася філософськи, взявшись тренуватися і працювати над собою ще більше, ніж раніше. І яскраво повернулася вже на наступному великому івенті ліги WWFC 12, нокаутувавши у першому раунді Умуткан Айтієву бездоганним одиночним попаданням зліва в голову.
Інші номінанти: Кирило Горобець (Україна), Міхай Котруце (Молдова), Роман Долідзе (Грузія / Україна), Сергій Співак (Україна).

Крім цього, спеціальної нагороди від порталу iSport, як «Кращий спортсмен 2018 року», удостоївся абсолютний чемпіон світу з професійного боксу у важкій вазі Олександр Усик. У липні в фінальному поєдинку Всесвітньої боксерської супер-серії (WBSS) Олександр декласував Мурата Гассіева і став абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі за версіями WBA, WBC, WBA і IBF, володарем вакантного титулу журналу The Ring, титулу Лінійного чемпіона і кубка Мохаммеда Алі.

Ексклюзивний партнер заходу ТМ Parimatch відзначив видатні досягнення молодої української дзюдоїстки Дар'ї Білодід і нагородив її спеціальною номінацією «Рекорд року». 17-річна Дарина Білодід стала наймолодшою ​​чемпіонкою світу з дзюдо в історії. Крім цього, в 2018 році спортсменка виграла юніорський чемпіонат світу і здобула перемогу на Кубку Європи, турнірах серії Grand Prix і серії Grand Slam. Це дозволило Дарії Білодід очолити список найсильніших дзюдоисток світу у ваговій категорії до 48 кілограм за версією Міжнародної федерації дзюдо.
25 Грудня 2018
WWFC Awards
FREEDOM HALL, Київ
про турнір