WWFC 14: перший захист Рагімова проти друга МакГрегора
WWFC
08 Лютого 2019

WWFC 14: перший захист Рагімова проти друга МакГрегора

2 березня у київському Палаці спорту відбудеться міжнародний турнір зі змішаних бойових мистецтв WWFC 14, головною подією якого стане поєдинок чемпіона світу за версією WWFC в найлегшій вазі (до 57 кг) киянина Теймура Рагімова і претендента з Ірландії Блейна О'Дрісколла.

Теймур Рагімов народився 7 червня 1988 року в Баку (Азербайджан), але вже у 4-річному віці разом з батьками переїхав до України, де і познайомився з єдиноборствами. Початок поклав батько, з подачі якого Теймур вперше опинився у секції. Причому до того, як остаточно «пустити коріння» у ММА, Рагімов встиг отримати ази та домогтися результатів у карате, кікбоксингу, рукопашному бою, тайському та класичному боксі.

«Я вирішив зупинитися на ММА тому, що це найпрактичніший, найдосконаліший і найшвидший у своєму розвитку вид спорту у всьому світі», – пояснює свій принциповий вибір Теймур.
Кар'єра Рагімова в професійних ММА почалася у 2016 році в Китаї і до початку 2018-го на рахунку українського бійця було три перемоги при одній поразці. Тоді ж, на початку 2018-го, Теймур перейшов під прапори ліги WWFC і почав стрімкий рух до чемпіонського титулу.

В українському промоушені Рагімов дебютував у березні на WWFC 10, у першому ж раунді зупинивши Джамала Гебенова, після чого провів відразу два поєдинки 13 травня в рамках турніру Road to WWFC 12 у Тячеві, одного за іншим прибравши зі свого шляху Євгена Завгороднього і Саттара Махмудова.

Ця вражаюча серія дозволила Теймуру домогтися права на бій за вакантний титул чемпіона світу WWFC (до 57 кг) проти Олександра Барабаша. 29 вересня на WWFC 12, після серії багатообіцяючих словесних перепалок, вони вийшли в гексагон визначати найсильнішого і не розчарували глядачів, влаштувавши один з найкращих поєдинків минулого року. Однаково завзяте і яскраве протистояння завершилося достроковою перемогою Рагімова у п'ятому раунді.

Перший захист титулу Теймур проведе проти 27-річного ірландця Блейна О'Дрісколла. Представник знаменитої команди Конора МакГрегора SBG Ireland, Блейн виступає в професіоналах з жовтня 2015 року. Один бій провів у топовому британському промоушену Cage Warriors FC і впритул підійшов до титульного бою у менш великому і розкрученому BAMMA.

Варто відзначити, що О'Дрісколл довгий час виступав у більш важкому дивізіоні, але після поєдинку у травні минулого року, у якому він впевнено впорався з англійцем Аароном Робінсоном, вирішив перейти у найлегшу вагу.

«Я звик битися з великими хлопцями, так що для мене бійці з 57 кг – все одно що прогулянка в парку. Ось завоюю титул BAMMA, проведу його захист і відправлюся підкорювати UFC», – самовпевнено заявив Блейн після перемоги.
Однак, планам ірландця судилося змінитися, коли з'явилася можливість поборотися за престижніший чемпіонський титул WWFC. І тепер його шлях до світових вершин ММА лежить через Київ і Теймура Рагімова, у якого, зрозуміло, свої міркування з цього приводу.

На даний момент на рахунку Рагімова 8 поєдинків, у яких він здобув 7 перемог (3 нокаутами, 2 прийомами, 2 за очками) при одній поразці.

О'Дрісколл також провів 8 боїв, але здобув 6 перемог (2 нокаутом, 2 прийомами, 2 за очками) і зазнав 2 поразки.

Нагадаємо, турнір WWFC 14 відбудеться 2 березня в київському Палаці Спорту.
Квитки і пряма трансляція в HD-якості – wwfc.ua
02 Березня 2019
WWFC 14
Анатолій Жураківський vs Армен Есаян
Палац спорту, Київ
про турнір