Роман Долідзе: «Я не йду в UFC, щоб просто відбути номер. Моя мета - стати кращим»
WWFC
25 Січня 2019

Роман Долідзе: «Я не йду в UFC, щоб просто відбути номер. Моя мета - стати кращим»

У четвер, 24 січня в Klitschko Expo у Києві відбулася прес-конференція українського бійця ММА, присвячена його переходу у всесвітньо відомий промоушен UFC.

До недавнього часу Роман Долідзе виступав в українській лізі змішаних бойових мистецтв World Warriors Fighting Championship, де став чемпіоном світу у напівважкій вазі. 17 січня боєць підписав з американським промоушеном UFC контракт на 4 поєдинки. Перший бій відбудеться навесні 2019 року.

На прес-конференції Роман Долідзе провів фото- та автограф-сесію та відповів на запитання представників ЗМІ.

Про пропозиції інших промоушенів:

«Ще до пропозиції від UFC, на мене вийшли представники іншого великого промоушена - ONE Championship. Вони запропонували контракт на 6 поєдинків, хороші фінансові умови та обіцяли відразу знайти мені спонсора. Але моя мета інша - бути кращим серед кращих, а кращі зібрані в UFC. Саме від UFC я чекав конкретної пропозиції, адже це найбільша організація, там виступають кращі бійці світу».

Про можливого суперника в UFC:

«Моя перемога над Микитою Криловим у фіналі чемпіонату України з грепплінгу може послужити приводом для проведення ще одного нашого поєдинку, але вже за правилами ММА. Подібні історії люблять як вболівальники, так і керівництво UFC».

Про треш-ток:

«До всіх суперників завжди ставлюся з повагою. Мене дивує незрозуміла поведінка, коли бійці намагаються показати свою агресію перед боєм. Сам не збираюся таким займатися. Сподіваюся, знайду свій вектор правильного руху, і мені не доведеться опускатися до подібного роду перепалки. Звичайно, будуть хлопці, які спробують мене вивести з себе. Під час бою поясню їм, що це погана ідея».

Про ставлення до фінансів:

«Не розумію спортсменів, які говорять, що вони змагаються не для грошей, і що фінанси для них не важливі. Це бізнес, це «шоу». Всі хочуть заробляти. Ніхто не хоче працювати безкоштовно. Якщо у тебе є можливість своєю роботою отримувати більше, чому б цього не зробити?»

Віце-президент ліги WWFC Денис Перч розповів, що повинен робити спортсмен, щоб на нього звернули увагу представники UFC:

«Упевнений, що Роман Долідзе послужить прикладом для інших бійців, як потрібно себе «подавати», щоб потрапити в UFC. Сучасний боєць повинен володіти широким комплексом навичок: не тільки умінням битися, а й умінням працювати з широкою аудиторією».

Також, Денис Перч розповів про потенціал інших бійців ліги WWFC:

«Перехід Романа Долідзе в UFC - доказ того, що наш промоушен вкладає в спортсменів все необхідне для їх росту і розвитку. У 2019 ми плануємо завершити переговори щодо переходу в UFC ще мінімум двох наших бійців».

Віце-президент WWFC поділився планами ліги на 2019 рік:

«Ми збільшили кількість номерних турнірів. У 2019 відбудеться 6 основних івентів, які пройдуть в березні, вересні, грудні - в Києві, в квітні - в Кишиневі, в травні, листопаді - в Харкові. Крім цього, в лютому в Мінську вперше пройде турнір серії Road to WWFC».

Прес-конференцію відвідав український борець греко-римського стилю, срібний призер Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро 2016 Жан Беленюк. Він в жартівливій формі заявив, що розглядає можливість переходу з боротьби в змішані бойові мистецтва:

«Роман Долідзе йде в UFC. Це означає, його пояс стає вакантним. Я із задоволенням забрав би його собі!».

На що Денис Перч заявив, що чекає появи Жана Беленюк в ММА:

«У лізі WWFC вже проходили поєдинки між борцями за правилами ММА. Упевнений, якщо Жан зважиться перейти в ММА, він себе гідно проявить. Можу припустити, що після Олімпіади-2020 ми побачимо Жана Беленюк в ММА!»

02 Березня 2019
WWFC 14
Анатолій Жураківський vs Армен Есаян
Палац спорту, Київ
про турнір