Підсумки WWFC 13. Роман Долідзе відстояв титул і отримав нового претендента
WWFC
17 Грудня 2018

Підсумки WWFC 13. Роман Долідзе відстояв титул і отримав нового претендента

15 грудня в київському Палаці спорту відбувся міжнародний професійний турнір зі змішаних бойових мистецтв WWFC 13, в рамках якого пройшло 10 поєдинків, в тому числі бій за титул чемпіона світу за версією WWFC.

Головною подією турніру став перший захист Романом Долідзе титулу WWFC в напівважкій вазі проти претендента з Польщі Міхала Пастернака. Як і в попередньому поєдинку проти бразильця Едера де Соуза в червні цього року, Роман знову не прагнув будь-що перевести суперника на покриття, а зосередився на роботі в стійці. І це в кінцевому підсумку знову принесло йому яскравий достроковий успіх.

Повний азарту і хорошій спортивній злості, Долідзе з неприхованим задоволенням вступав з поляком в короткочасні обміни ударами, які сам же ініціював. Пастернак працював виключно другим номером, чекаючи атак грузинського візаві, і тільки після цього намагався вдатися до якихось контрдействия.

У другому раунді Роману вдалося збити Пастернака вниз правим в голову, але претендент без видимих для себе наслідків пережив добивання на настилі і повернувся в бій. Втім, виявилося, що тим самим він лише відстрочив сумну для себе розв'язку. У третьому раунді Долідзе ефектно зловив Міхала на зустрічному русі бекфіст, і поляк впав на покриття. Кілька добивають ударів чемпіона - і рефері зупиняє зустріч, фіксуючи дострокову перемогу Романа.

У іншому поєдинку турніру визначався офіційний претендент за право битися з чинним чемпіоном WWFC в напівважкій вазі: українець Ігор Потеря і іспанець Феліпе Сальвадор Нсує Айіугоно. Напружене трьохраундове протистояння проходило з перемінним успіхом. Потеря  був активнішим в стійці, провокуючи суперника на атаки з опущеними руками, але обидва частіше промахувалися, ніж вкладали удари в ціль. В кінці другого раунду іспанцеві вдалося провести тейкдаун і вийти в фул-маунт, але від великих неприємностей українця врятував гонг. У третьому відрізку краще вже був Ігор, затискаючи візаві до сітки серіями ударів упереміш з клінчами. Йому в результаті і дістався статус претендента - перемога Потері роздільним рішенням суддів (29-28, 29-28, 28-29).

Справжньою окрасою турніру став бій Магомеда Ознієва з Австрії і бразильця Феліпе да Сілви Майя. Останній показав себе великим майстром роботи в партері, при першій же можливості намагаючись вийти на больовий або задушливий прийом буквально з будь-якої позиції. У Ознієва в першому раунді був сприятливий момент для завершення сутички в свою користь, але задушливий через спину в його виконанні не увінчався здачею бразильця. У свою чергу, перед самим гонгом Майя сам почав проводити задушливий "гільйотиною", проте гонг не дозволив йому закінчити розпочате. У другій п'ятихвилинці Магомед перевів Феліпе на покриття і  бразилець майстерно цим скористався. Перебуваючи під австрійцем не в самій вигідній позиції, Майя, проте, накинув йому на шию "трикутник" і після тривалого задушливого Ознієв здався. Феліпе ж так і не зміг піднятися на ноги - з гексагона переможця забрали на носилках.

Перед цим першої поразки в професійних ММА зазнав українець Руслан Хажмурзаев, якого засмутив досвідчений француз Моктар Бенкасі. Після наполегливого першого раунду, в другому Бенкасі потряс Руслана правим в голову, активізувався і незабаром вразив його ще раз, але вже у сітки і лівим по тулубу. Хажмурзаев впав, Моктар кинувся на добивання, і рефері зупинив поєдинок.

У єдиному жіночому протистоянні турніру українка Аліса Данюк майстерно впоралася з гречанкой Харою Дімітрулою. Данюк ефектно кинула суперницю через стегно з клінчу, виборола позицію в партері, вийшла в фул-маунт і почала тривале бомбардування граунд-енд-паундом. Дімітрула терпіла і перекривалася, як могла. Але варто було їй спробувати поміняти позицію, як Аліса захопила руку і змусила здатися від больового (важіль ліктя).

Результати всіх поєдинківWWFC13:

Роман Долідзе (5-0; Грузія / Україна) - ТКО 3 (технічний нокаут) - Міхал Пастернак (13-4; Польща)

Ігор Потеря (11-2; Україна) - SD3 (за очками роздільним рішенням суддів) - Феліпе Сальвадор Нсує Айіугоно (11-18; Іспанія)

Феліпе да Сілва Майя (5-1; Бразилія) - SBM2 (задушливий прийом) - Магомед Ознієв (7-0-1; Австрія)

Моктар Бенкасі (17-7; Франція) - ТКО 2 (технічний нокаут) - Руслан Хажмурзаев (3-0; Україна)

Морган Шарріер (13-6; Франція) - D3 (нічия) - Марко Ковачевич (9-2; Швейцарія)

Алі Хусейнов (7-1-1; Україна) - SBM2 (задушливий прийом) - Олександру Інсурацел (6-2; Молдова)

Аліса Данюк (1-0; Україна) - SBM1 (больовий прийом) - Хара Дімітрула (2-4; Греція)

Денис Бондар (6-2; Україна) - КО 1 (нокаут) - Ігор Гончаров (3-2; Харків, Україна)

Едуард Лазаревич (2-0; Білорусь) - MD3 (за очками більшістю голосів суддів) - Рабіль Сабірлі (3-3; Україна)

Олексій Поліщук (2-2; Україна) - UD3 (за очками одноголосним рішенням суддів) - Владислав Семенцов (2-1; Україна).
15 Грудня 2018
WWFC 13
Роман Долідзе vs Міхал Пастернак
Палац Спорту, Київ
про турнір