Олександр Барабаш: «Хочу отримати пояс WWFC в нагороду за свою працю»
WWFC
01 Вересня 2018

Олександр Барабаш: «Хочу отримати пояс WWFC в нагороду за свою працю»

У грудні 2016 талановитий український боєць Олександр Барабаш перебував усього за крок від того, щоб стати чемпіоном світу WWFC в найлегшій вазі. В рамках турніру WWFC 5 в київському Палаці спорту він змагався за вакантний чемпіонський пояс з британцем Енді Янгом, але зазнав невдачі, капітулювавши в другому раунді.

Через майже два роки, за які Барабаш провів чотири переможні бої, йому випав шанс взяти заповітну висоту з другої спроби. В одному з головних поєдинків майбутнього турніру WWFC 12, який пройде в українській столиці 29 вересня, Олександр знову боротиметься за титул чемпіона світу. І на цей раз рішуче налаштований заволодіти бажаним поясом.

«У тому поєдинку з Янгом я відчув величезну відповідальність, адже міг стати першим бійцем з України, який заволодів би титулом чемпіона світу WWFC, - згадує Барабаш. - Тримаючи це в розумі, я з перших хвилин стрімко пішов вперед і витратив багато сил, але в другому раунді на тлі втоми пропустив багато ударів по потилиці, що в подальшому призвело до зупинки бою не в мою користь ».

24-річний боєць з Чернігова зазначає, що постарався витягнути максимум позитиву з цієї прикрої поразки: «Після невдачі я провів роботу над помилками і почав усувати прогалини в техніці, а в цілому став навіть більш впевненим у собі».

До занять спортом Олександра з раннього дитинства привчав батько, який згодом передав його в руки тренера Олега Анатолійовича Пищенко в СК «Рукопашний бій». На сьогоднішній день за плечима Барабаша вже більш ніж 10-річний шлях в єдиноборствах, в активі титули чемпіона України і світу з ММА, а також звання майстра спорту України з ММА і майстра спорту міжнародного класу з панкратіону.

У професійних ММА Олександр дебютував у січні 2015 року та на сьогоднішній день здобув вісім перемог при одній поразці - тому самому, Янгу. З огляду на минулий досвід, не дивно, що на майбутній бій у Барабаша настрій особливий: «Звичайно, я радий можливості поборотися за титул. Я тренуюся протягом всього свого життя, і пояс - це те, що я хочу отримати в нагороду за свою працю ».

Тим часом, Олександр далекий від шапкозакидальних настроїв і вже знає, хто складе йому конкуренцію в боротьбі за чемпіонський пояс: «Суперник хороший, небезпечний як в стійці, так і в партері. Гарне для мене випробування ».

За словами Барабаша, він завжди ретельно вивчає тих, з ким доведеться зійтися у двобої, і, відповідно, незмінно готується до конкретного суперника, кожен раз разом з тренером працюючи над унікальними тактикою і стратегією. Але при цьому ніколи не заряджається на дострокову перемогу, так що 29 вересня обіцяє бути готовим до повноцінного чемпіонського протистояння довжиною в п'ять раундів по п'ять хвилин.

Справжній «ветеран» ліги WWFC, під прапорами якої він провів всі дев'ять поєдинків в професійних ММА, Олександр не приховує абсолютного задоволення плідною співпрацею і вважає, що йому пощастило стати бійцем саме цієї, найбільшої в Україні організації: «Я завжди хотів стати професійним бійцем, і свій дебют в професіоналах провів саме в WWFC. Мені запропонували взяти участь в "Битві міст", там я здобув перемогу в першому поєдинку, і незабаром я підписав контракт з міжнародною лігою WWFC. Користуючись нагодою, хочу подякувати президенту ліги Володимиру Миколайовичу Теслі за те, що маю можливість виступати в кращій організації на сьогоднішній день ».

Як і багато його колег, Барабаш уважно стежить за подіями в світі ММА, симпатизуючи колишньому чемпіонові та чинному рекордсмену (по числу успішних захистів чемпіонського титулу промоушена поспіль) UFC американцеві Деметріусу  Джонсону. До слова, саме з ним Олександр і хотів би одного разу помірятися силами: «Звичайно, я намагаюся бути в курсі подій світового ММА. Найбільше подобається Деметріус Джонсон, було б цікаво спробувати себе в бою з ним. Думаю, що на сьогоднішній день він кращий боєць в найлегшій ваговій категорії, навіть незважаючи на те, що програв свій останній поєдинок ».

Зараз всі сили Барабаша кинуті на те, щоб в кінці вересня його колекція нагород і регалій поповнилася престижним чемпіонським поясом WWFC. Зі спортом пов'язані його думки, надії, мрії. Проте, Олександр не губиться, коли чує питання про те, чому б присвятив своє життя, якби доля не привела його в єдиноборства: «Я б хотів зніматися в кіно. В принципі, фільми якраз багато в чому і вплинули на те, щоб я зайнявся спортом, адже багато відомих акторів є спортсменами ».

І все ж головним для Барабаша залишається професійний спорт. Але мотивація при цьому не обмежується особистими прагненнями - свою місію Олександр бачить більш глобальною і благої для рідної країни: «Я займаюся спортом протягом усього життя і хочу бути кращим у своїй справі. Саме тому я продовжую наполегливо тренуватися, підвищуючи планку вимог до себе. Також я хочу, щоб підростаюче покоління, дивлячись на мене, отримувало свою порцію мотивації для занять спортом і вело здоровий спосіб життя. Україна - сильна нація здорових людей! »
29 Вересня 2018
WWFC 12
Сергій Співак vs Тоні Лопез
Палац Спорту, Киев
про турнір